Drie titels maar ook verbeterpunten

SCS_nijhuis_4473123Drie Nederlandse titels. Daarmee ging Moniek na het afgelopen weekend naar huis aan het einde van de Swim Cup Eindhoven. In het internationale startveld werd ze tweede op de 50 meter school, derde op de 100 meter school en vierde op de 200 meter school. Daarmee was ze dus wel telkens de beste Nederlandse. “Op zich ben ik best tevreden over het weekend”, liet Moniek na afloop weten.

Toch liep zeker niet alles zoals het in een optimaal toernooi zou moeten zijn. “Ik merkte wel dat de vorm goed was, maar niet top. Mijn slag liep nog wat wisselvallig en dan werk je jezelf in de schoolslag wat tegen. Deze informatie nemen we in ieder geval mee richting de Europese kampioenschappen, want dit was qua tapering wel een soort test. In augustus moet ik dus iets eerder rust nemen.”

De uitslagen en tijden stemden Moniek ook wel positief. “Laten we eerlijk zijn. Ik word hier wel gewoon drie keer Nederlands kampioen en dat is mooi. Al met al ben ik ook wel tevreden met mijn prestaties. Er zijn genoeg punten waar we nu op verder kunnen bouwen. Het heeft nog iets meer tijd nodig voor alle puzzelstukjes in elkaar vallen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>