Goede tijden en onweer in Rome

Rome 2014In het afgelopen weekend was Moniek weer actief in wedstrijdverband. Dat deed ze in Rome, waar ze in actie kwam op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Het werd een mooi weekend dat uiteindelijk eindigde met een teleurstelling voor zowel de deelnemers als de toeschouwers, omdat door onweer de wedstrijd werd gestaakt. “Maar ik ben erg tevreden over mijn tijden en races op dit moment”, is Moniek opgetogen. “Vooral ook na de zware tijd die ik persoonlijk achter de rug heb.”

Zowel op de 100 meter als de 50 meter kwam Moniek tot een podiumplaats. “Ik eindigde op de 100 meter als tweede achter Jennie Johansson en zwom dicht bij mijn persoonlijke record. Nu we nog niet volledig uitgerust zijn is dat een heel hoopgevende tijd. Op de 50 meter werd ik derde en was mijn race net iets te gehaast voor mijn gevoel.”

Zondag werd het toernooi voor Moniek afgesloten met de 200 meter, maar dat einde kwam er sneller dan verwacht. “Ik plaatste mij in de ochtend voor de A-finale. Dat deed ik met een heel mooie vlakke race. Door onweer werd de wedstrijd echter gecanceld en dus mocht ik het niet nog een keer over doen. Al met al heb ik weer goede race-ervaring opgedaan. Met een goed gevoel vervolg ik de rest van mijn voorbereidingen richting het EK.”

Foto: Ruta Meilutyte

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>