Mooie tijden bij Challenger

In Dordrecht deed Moniek afgelopen weekend mee aan de daar gehouden Challenger wedstrijd. Die verliepen voor haar naar tevredenheid. “Het was de laatste testwedstrijd om wat race ervaring op te doen richting het EK”, vertelt ze. “De eerste dag zwom ik de 50 en 200 meter schoolslag. De tijden waren vergelijkbaar met de afgelopen Swin Cup en dat zijn voor dit moment goede tijden. Ik merk wel dat het zwemmen in deze periode nog niet vanzelf loopt, maar de komende weken gaat de vorm en het gevoel richting de Europese kampioenschappen alleen maar groeien.”

De 100 meter schoolslag mocht Moniek bij de mannen zwemmen. “Ik had alleen gehoopt dat er iets meer inschrijvingen waren, zodat ik niet in de snelste serie lag, maar met mannen van mijn kaliber. De eerste 50 was net iets te enthousiast, waardoor ik het laatste stuk moeite had om technisch goed door te blijven zwemmen. De komende weken moet ik vooral technisch en qua raceverdeling de puntjes op de i gaan zetten. Het laatste traject richting het EK is nu wel ingezet.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>