Naast EK medaille op 100 meter

PHAM9039 kopieBij de Europese kampioenschappen lange baan heeft Moniek woensdagavond naast een medaille gegrepen op de 100 meter schoolslag. In Berlijn kwam ze in de finale tot een tijd van 1.07:64 minuten en daarmee eindigde ze als vijfde. Daarmee bleef Moniek twee tiende van een seconde verwijderd van haar eigen Nederlandse record. De Deense Rikke Moeller Pedersen bleek veruit de snelste van de vrouwen die de finale haalden.

“Ik ben wel redelijk tevreden met de klassering, maar had wel op een wat snellere tijd gehoopt”, laat Moniek vanuit Duitsland weten. “Gelukkig wist ik in de finale wel de beste indeling en beste tijd te zwemmen, maar ik zit nog wel net boven mijn Nederlands record. Ik heb het idee dat er wel meer in zit, maar dat valt op dit moment nog niet samen in de wedstrijd.” Een uitgebreid interview met Moniek is in de video hieronder te zien.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>