De wereld rond en het land door

Brazilie 2014 1De afgelopen maand was een drukke voor Moniek. Nadat ze het Europees kampioenschap afsloot met ook nog een bronzen medaille, trok ze naar Brazilië. Daar deed Moniek mee aan de José Finkel trofee en zette ze goede prestaties neer. Vervolgens stond in Nederland zelf een volgende trip gepland, want de verhuizing van Drachten naar Eindhoven is dinsdag ingezet. Een update over de afgelopen periode is dus wel op zijn plaats.

Goed in Brazilië
In Brazilië deed Moniek mee aan de daar gehouden nationale kortebaan kampioenschappen. Een speciaal evenement, waarbij ze met titels op de 50 meter school, de 100 meter school en de 4×100 meter wissel de overwinning in de wacht wist te slepen, terwijl ze tweede werd op de 200 meter schoolslag. Haar deelname was uiteraard sowieso al speciaal en verdient ook een verklaring. “Ik was er samen met Femke op uitnodiging van de club Minas uit Belo Horizonte. Iedere ploeg mag twee buitenlanders inzetten om het team te versterken”, legt ze uit.

Het team ging in de José Finkel trofee ook met de overwinning aan de haal. Moniek kijkt er nog eens op terug. “Mijn 100 meter school was de beste race. Ik zwom daarop mijn snelste tijd in textiel, 1.04.91. Op de 200 zwom ik 2.23.53. Daarmee kwam ik eindelijk weer in de buurt van mijn Nederlands record uit 2009. Op de laatste dag zwom ik zowel de 50 school (30,12) als de 4×100 wissel. Voor de verandering deed ik ook nog de 200 wissel om daar ook nog wat punten voor de club te verdienen. Daarin zwom ik zelf 2.17.6. Al met al wel prima tijden zo na de Europese kampioenschappen en het was een heel gave ervaring om alvast in Brazilië te zijn geweest.”

Brazilie 2014 2Nieuwe start in Eindhoven
Inmiddels al weer een tijdje terug in Nederland stond begin deze week ook de verhuizing op het programma. Door het sluiten van de NTC in Drachten werd Moniek min of meer gedwongen om naar Eindhoven te gaan. Ze doet het niet alleen. “Ik blijf trainen bij Kees Robbertsen”, vertelt ze. “Hij is van Drachten meegekomen naar Eindhoven en zal samen met Marcel Wouda en Patrick Pearson de trainersstaf gaan vormen hier.

Opnieuw staat een verandering dus voor de deur en die gaat voor Moniek komende week echt van start. “Maandag begin ik hier weer met trainen. Qua faciliteiten ga ik er veel op vooruit en het idee is dat de trainers meer kennis zullen gaan delen en toepassen. Dat is de visie van Joop Alberda. Ik ben heel benieuwd hoe dat vorm gaat krijgen. Er zijn in ieder geval ook twee mannelijke schoolslagzwemmers waar ik mee ga trainen, dus dat is ook wel een voordeel. Ik heb wel het idee dat ik hiermee vooruit kan.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>