Drie keer goud in Aken

Aken 2014Een nieuwe seizoen brengt nieuwe kansen en die heeft Moniek dit weekend met beide handen aangegrepen. Bij het International Swimming Festival in Aken heeft ze namelijk drie gouden medailles in de wacht gesleept. Zaterdag won ze de 200 en 50 meter schoolslag, waarna ze zondag de 100 meter op haar naam schreef. En dat terwijl ze zaterdag nog bijna niet had meegedaan. “Ik was bijna te laat”, vertelt Moniek daarover. “We hebben een uur stil gestaan in de file. Met een wat kortere voorbereiding heb ik nog wel een goede 200 gezwommen.”

Later op de dag stond de 50 meter schoolslag gepland en daarin wist Moniek uit te pakken. “Die afstand ging vooral verrassend goed. Zowel in de series als in de finale wist ik onder de 30 seconden te duiken. Ik wilde in mijn races vooral de nadruk leggen op mijn keerpunten en onderwaterfases omdat we daar nu mee aan het werk zijn.” Op de 50 meter schoolslag kwam Moniek tot een winnende tijd van 29.92 seconden.

Naast de twee schoolslag nummers kwam Moniek zaterdag nog eens in actie. “Ik zwom ook nog een prima 100 wissel. Vandaag kon ik wel merken dat ik gisteren wel wat races achter de rug had, maar met mijn tijd op de 100  (1:05.69) was ik heel tevreden. Dit is een goede start van het seizoen en de komende weken ga ik verder werken richting de WK korte baan.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>