Twee titels binnen

SCS_nijhuis_4473098Met zowel een titel op de eerste dag als op de tweede dag, is Moniek zeer goed aan het Open Nederlands kampioenschap korte baan begonnen. In Tilburg won ze vrijdag de 200 meter in een zeer mooie tijd van 2:24.28 minuten, waarna ze een dag later de 50 meter op haar naam schreef. Dat deed ze in 29.90 seconden, een bijzonder resultaat. “Zeker, want dat is de vierde tijd van dit seizoen op de wereldranglijst”, laat Moniek blij weten. “Ik ben zeer tevreden met mijn races tot nu toe op dit ONK.”

De langste afstand van de twee is niet direct het favoriete onderdeel van Moniek. “Maar ik was weer wat sneller dan in Aken en het was een mooie tijd. Wel merk ik dat er nog wat vermoeidheid in het lichaam zit, waardoor je zo’n 200 meter iets minder gemakkelijk door kunt zwemmen. Het was in ieder geval wel een race waar we mee verder kunnen en het was een goede trainingsprikkel.”

Nog niet optimaal
“De 50 meter was natuurlijk meer mijn nummer”, kijkt Moniek terug. “Het is mooi dat ik opnieuw onder de dertig seconden zwem, ook al was de race nog niet eens optimaal. Ik ben blij dat ik op dit moment in het seizoen al zo’n solide niveau kan laten zien. Vandaag staat de 100 meter schoolslag op het programma. Ik wil het nog even goed afmaken hier.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>