Ook titel op 100 meter

1002921_178453482360357_1850387645_nNa haar uitstekende begin met twee gouden medailles, heeft Moniek het ONK in Tilburg ook goed afgesloten. Ze heeft zondag de 100 meter schoolslag op haar naam geschreven en deed dat opnieuw in een kampioenschapsrecord. Met haar eindtijd van 1.04:66 minuten benaderde Moniek haar persoonlijk record tot op een tiende van een seconde, terwijl ze in textiel nog nooit sneller was dan nu.

“Ik ben heel erg blij met mijn tijd op de 100 meter”, steekt Moniek haar vreugde niet onder stoelen of banken. “Het is een textiel pr en ik kom dus maar een tiende tekort op mijn eigen Nederlandse record in een snel pak. Ik was vooral bezig met de indeling en dat bleek wel zijn vruchten af te werpen.”

Nu is het dus zaak om verder te kijken en de huidige vorm verder uit te bouwen. “Over twee weken zwem ik nog in Denemarken om zeker die indeling nog verder te finetunen en dan ligt begin december de piek op de WK korte baan. De resultaten van dit weekend zijn hoopgevend. Daarnaast heb ik ook nog mijn veertigste titel binnen gesleept en dat is wel speciaal!”

Hieronder een video van de 100 meter:

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>