Winst in Denemarken

08-08-2013 ZWEMMEN: FINA WORLD CUP: EINDHOVENMoniek Nijhuis wint zilver op de 50 meter schoolslag.Foto: Sander ChamidKopenhagen is het decor voor de Open Deense kampioenschappen korte baan en daar neemt Moniek deze week ook aan deel. Daarbij is het haar vrijdag gelukt om de overwinning te pakken op de 100 meter schoolslag. Moniek zette een eindtijd neer van 1:04.97 minuten en was daarmee bijna een seconde sneller dan Rikke Møller Pedersen. “De 100 meter van vanmiddag ging goed”, liet ze na afloop weten.

“Ik was vooral weer bezig met de indeling van de race”, kijkt Moniek terug. “Gisteren liep het zwemmen nog wat moeizaam, maar dat ging vandaag een stuk beter. Ik kon mijn frequentie de hele honderd meter vlak houden, dus ik begin wel steeds meer door te krijgen hoe ik een honderd meter het beste kan zwemmen. Het is daarom goed om dit nog even te oefenen met het oog op het WK, over twee weken in Doha. Dan sta ik echt uitgerust aan de start.”

Donderdag kwam Moniek ook al in actie. Op de 200 meter schoolslag eindigde ze in 2:25.42 als tweede. Pedersen ging in die race met overmacht met het goud aan de haal. Zaterdag neemt Moniek deel aan de 50 meter schoolslag.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>