Opnieuw onder de 30 seconden

SCS_Nijhuis_6696231Het is Moniek opnieuw gelukt om de 50 meter schoolslag op de korte baan onder de dertig seconden te zwemmen. In Kopenhagen won ze die afstand op het Open Deens kampioenschap met overmacht in een tijd van 29,92 seconden. De Deense Rikke Møller Pedersen werd net als op de 100 meter tweede. Zij had bijna een tel meer nodig om tot het einde te komen.

“Deze 50 meter was opnieuw van een hoog niveau”, liet Moniek na afloop weten. “Ik voel wel dat ik mijn kracht nog niet helemaal kwijt kan in de hogere frequentie die je op een 50 haalt, maar de tijd is natuurlijk van een steady niveau. De komende anderhalve week staat in het tegen van rust. Dan hoop ik op de wereldkampioenschappen weer een stapje te maken. De taper is nu echt begonnen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>