Direct Nederlands record op WK

SCS_nijhuis_4473098Voor Moniek zijn de wereldkampioenschappen korte baan in Doha meer dan goed begonnen. Ze heeft in de series van de 50 meter schoolslag namelijk haar eigen Nederlands record weten te verbreken. Moniek kwam in Doha tot een tijd van 29.62 seconden, waarmee ze zestiende van een tel sneller was dan bij het EK in Istanbul in 2009. Toen zwom ze nog in een snel pak en nu dus in textiel. Moniek zette de tweede tijd neer in de series en plaatste zich daarmee voor de halve finale.

Die halve eindstrijd werd woensdagmiddag gezwommen en ook daarbij was Moniek snel. De klok stopte bij haar na 29,69 seconden en daarmee gaat ze als derde door naar de finale. Die zal donderdag in de namiddag plaatsvinden.

Snellere race
Met een goed gevoel keek Moniek na afloop van de eerste WK dag terug. “Ik ben tevreden met mijn twee races”, laat ze vanuit Qatar weten. “Ik denk dat er in de start nog wat ruimte ligt, dus ik hoop dat ik dat in de finale beter kan doen. Daarin ga ik vooral voor een goede en snellere race. Ik hoop dat dat voldoende is voor een medaille. We gaan het zien!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>