WK brons op 50 meter schoolslag!

SCS_nijhuis_4473123Bij de wereldkampioenschappen korte baan in Doha is Moniek er donderdagmiddag voor de eerste keer in haar carrière in geslaagd een individuele WK-medaille in de wacht te slepen. Ze won het brons op de 50 meter schoolslag. Dat deed Moniek opnieuw in een zeer snelle tijd; 29,64 seconden. Daarmee bleef ze slechts een fractie verwijderd van het Nederlandse record dat ze woensdag al zwom in de series.

“Ik ben hier heel blij mee”, glunderde Moniek na afloop. “Natuurlijk was het wel spannend, maar ik wist goed wat ik moest doen. Ook al ging het dat trouwens niet helemaal. Bij het keerpunt kwam ik niet helemaal uit, dus ik deed een korte slag. Ik heb nog nooit een WK medaille gehaald en denk dat dit het hoogst haalbare was. Ik ben echt heel blij.”

Hoog niveau
Zeer waardevol voor Moniek was ook dat ze drie keer bijna dezelfde tijd zwom. “Het was inderdaad drie keer ongeveer dezelfde tijd en je moet het maar doen in een finale.” Daarbij moest ze dus ook oppassen voor Ruta Meilutyte (Litouwen) en Alia Atkinson (Jamaica). Zij zwommen in de halve finale al onder de negenentwintig seconden en deden dat in de eindstrijd opnieuw, waarmee ze goud en zilver pakten.

Moniek liet zich de kop niet gek maken door de anderen. “Ik wist van tevoren dat die twee gewoon 28′ers zwemmen. Je moet bij jezelf blijven en je eigen race goed proberen te zwemmen. Dat is wel moeilijk, maar ik heb wel drie keer hetzelfde niveau laten zien.”

Mogelijkheden
De perfecte race was het echter ook nog niet voor Moniek en dus ziet ze mogelijkheden met het oog op de toekomst. “Ik denk dat er wel iets meer inzat qua tijd, maar dat is gewoon heel moeilijk om onder deze druk te laten zien. Het was in ieder geval zeker geen toeval dat ik die tijd zwem. Ik zwem gewoon drie keer 29,6. Je ziet daarmee dat ik vooruit ga en dat er nog ruimte lig. Daar kan ik gewoon mee verder.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>