Opnieuw Nederlands record in Doha

SCS_Nijhuis_6621296Nadat ze woensdag al het Nederlands record brak op de 50 meter schoolslag en vervolgens donderdag het brons won op het WK korte baan, is Moniek op de dubbele afstand al even goed begonnen. In Doha wist ze haar vijf jaar oude nationale record op de 100 meter schoolslag vrijdag tot twee keer toe te doorbreken. Moniek kwam in de series tot een tijd van 1.04,32 minuten, waarmee ze 0,24 seconden sneller was dan in 2009 in Berlijn.

Haar oude toptijd zwom Moniek in een snel pak, nu dus in textiel. Het bleek niet zomaar een snelle tijd, want Moniek was de snelste van allemaal en plaatste zich dus als eerste voor de halve finale. Ruta Meilutyte, donderdag winnares van de 50 meter, ging als tweede door.

Onder de 1.04
In die halve finale kon het blijkbaar nog sneller! Als eerste Nederlandse ooit dook Moniek namelijk onder 1.04 minuten. Ze kwam uiteindelijk tot 1.03,96 en plaatste zich daarmee als derde voor de finale van de 100 meter schoolslag. Die staat voor zaterdagmiddag op de planning.

“Ik was echt goed bezig met wat ik moest doen”, keek Moniek na afloop tevreden terug op haar race. “Ik zag Atkinson nog naast me en ik dacht ‘doorgaan’. Daarnaast hoorde ik Marcel fluiten. Dat is dan nog een beetje dat extra steuntje. Hij fluit zo hard dat je het wel hoort. Dat ik hier in de 1.03 zwem vind ik wel heel vet.”

Finale
Zaterdag staat in de namiddag de finale van de 100 meter schoolslag gepland. Natuurlijk hoopt Moniek daar wederom mee te strijden om een medaille. Haar races tot nu toe geven hoop. “Ik ben heel blij dat het er uitkomt. In de finale gaan we hetzelfde proberen te doen en dan zien we wel welk resultaat dat dan oplevert.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>