Brons ook de kleur op 100 meter

Brons WK korte baan Doha 100m foto organisatieZo heb je er geen en zo heb je er twee. Tot aan deze week won Moniek nog nooit een medaille op een WK, maar na twee finales staat de teller op twee bronzen plakken. Nadat ze donderdag al derde werd op de 50 meter schoolslag, is dat Moniek zaterdag ook gelukt op de 100 meter. Ze tikte aan na 1.04,03 minuten, waarmee ze slechts een fractie minder snel was dan in de halve finale. Toen zwom ze een nieuw Nederlands record. Alia Atkinson (Jamaica) werd de nieuwe wereldkampioene.

“Ik ben heel blij dat ik nu ook op de 100 meter stappen aan het maken ben, met het oog op de Olympische Spelen”, laat Moniek vanuit Qatar weten. “Al een hele tijd heb ik het gevoel dat er meer in zit, maar nu begint alles ook steeds meer op zijn plek te vallen. Het is zo gaaf dat dat beloond wordt met Nederlandse records en twee bronzen plakken.”

Kopie
Moniek ziet veel vergelijkingen tussen haar eigen resultaten op het WK. Heel veel zelfs. “De race van vandaag was eigenlijk een kopie van die van gisteren. Ik wilde me niet gek laten maken en mijn raceplan volgen. Daardoor kon ik de tweede vijftig meter heel goed door blijven zwemmen.”

200 meter
Met twee bronzen plakken op zak, wacht nu nog de 200 meter schoolslag. “Dat is toch wel een bijnummer voor mij”, erkent Moniek. “Ik ga op zeker proberen om er ook een persoonlijk record te zwemmen, maar ik draai op dat nummer niet mee met de wereldtop.”

Foto: @Fina2014Doha

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>