Winnen in Amsterdam en Rusland

05-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis in actie in de halve finale 100 meter schoolslag Foto: Soenar ChamidHet was al een succesvol jaar voor Moniek, maar 2014 zit er voor haar ook qua wedstrijden nog altijd niet op. Nadat ze vorige week in Amsterdam deelnam aan de Swim Cup, is ze nu in de Salnikov Cup in Rusland actief. Eerst nog even terug naar Amsterdam, want nadat we al hadden vertelt over haar zege op de 50 meter schoolslag, won Moniek daar een week terug ook de dubbele afstand. De 200 meter liet ze op zondag vervolgens bewust schieten. “Ik was redelijk tevreden over mijn races daar, maar ik merkte wel dat ik wat scherpte miste”, kijkt Moniek terug. “Ik kon niet helemaal meer brengen wat ik zou willen.”

Buiten dat was ze nog wel gewoon vrij snel in Amsterdam. “De tijden waren rond mijn EK-niveau van afgelopen zomer. Het was in ieder geval leuk dat ik twee keer de winst in de wacht wist te slepen in de Swim Cup.¬†Ondanks de impact die het WK in Doha heeft gehad, kon ik wel gewoon nog goede races blijven afleveren.”

Rusland
Nu is Moniek dus weer een kleine week verder en is ze al in Rusland. Daar zwom ze vrijdag twee afstanden tijdens de Salnikov Cup, een korte baan wedstrijd. “Na een hele reeks wedstrijden voel ik wel dat ik minder power heb en dat er wel wat vermoeidheid is ingeslopen”, vertelt ze. “Maar ik probeer er nog wel het beste uit te halen.” Moniek kwam in actie op de 100 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag.

In een wedstrijd met onder meer landgenotes Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker was voor Moniek op die 50 meter vrije slag weinig te halen. De finale haalde ze dan ook niet, maar toch was er wel een succesje. “Ik wist in de series een nieuw persoonlijk record te zwemmen; 25,72 seconden. Het was leuk om dat ook gedaan te hebben voor de afwisseling. Daarnaast won ik de 100 meter. Geen toptijd, maar wel een leuke zege.” Zaterdag komt Moniek voor het laatst dit jaar in actie. Dan zwemt ze de 50 meter schoolslag.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>