Trainen en meer in Phuket

Trainingskamp Phuket 2015Voor een trainingskamp met de Nederlandse zwemploeg verblijft Moniek een aantal weken in het Thaise Phuket. In de buitenlucht werkt iedereen daar aan een goede vorm. Drie weken duurt de stage en die zit er inmiddels al bijna op. Tijd dus om eens te kijken hoe het gaat in Phuket. Want wat doe je nu eigenlijk tijdens zo’n trainingskamp en hoe kom je de tijd door op momenten dat er niet getraind wordt?

“We hebben dit jaar gekozen voor wat meer contrast in de aanpak”, vertelt Moniek over de trainingen. “Maandag, woensdag en vrijdag zijn vooral gericht op kracht, power en snelheid in het water en het verbeteren van de techniek. Op dinsdag, donderdag en zaterdag staan er duurprikkels op het programma. Dit bevalt me wel erg goed. Ik kan veel kwaliteit leveren in de trainingen en we hebben ook veel energie gestoken in het veranderen van mijn armslag. Dit heeft echter nog wel wat tijd nodig.”

Focus
Maar dat kan toch ook in Nederland? Waarom gaan Moniek en de andere zwemmers dan helemaal in Thailand trainen? “De grootste reden dat we op trainingskamp gaan is dat je je echt totaal kunt focussen op alleen het zwemmen. Zo starten we het langebaanseizoen met een hele goede basis. Tevens is het natuurlijk fijn om de kou even te ontvluchten en wat extra vitamine D op te doen.”

Powernapjes en het strand
Je kunt echter ook niet even tussendoor naar huis en de dingen doen die je normaal doet of moet doen. Zich vervelen doet Moniek echter allerminst. “Naast de trainingen is rust erg belangrijk, dus tussen de trainingen doe ik altijd een powernapje. Verder heb ik al wat boeken uitgelezen, kijk ik series en doen we spelletjes. In de weekenden ben ik naar een marktje en naar het strand geweest. Het is altijd wel fijn om even van het trainingsterrein af te zijn.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>