Goed weekend in Amiens

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis wint het brons tijdens de 100m schoolslag. Foto: Margarita BoumaPlons! Met haar eerste duik in het wedstrijdbad van Amiens is het seizoen 2015 dit weekend echt begonnen voor Moniek. Bij het internationale zwemgala in de Franse start kwam ze vrijdag voor het eerst in actie. “Dat was wel weer even wennen aan het racen”, kijkt ze twee dagen later terug. “Die 100 meter liep nog niet helemaal zoals ik hem voor ogen had, ook al won ik hem wel.” In de series zette Moniek een tijd neer van 1.08,77 minuten en in de finale kwam ze tot 1.08,94.

Zaterdag volgde de 200 meter schoolslag. “Daar was ik juist erg tevreden over. Ik kon tijdens de tweede en derde vijftig meter goed mijn tempo vast houden. Daarna werd het op de laatste vijftig wel zwaar. De 2.32,91 die ik zwom was een prima tijd.” Moniek eindigde als derde.

Snelle 50
Het weekend werd zondag afgesloten met de 50 meter. “Die ging verrassend goed qua tijd”, vertelt Moniek. Ze won de wedstrijd in 31,06 seconden, de beste jaartijd ter wereld. “Het is goed om ook dat hogere tempo op te zoeken in de wedstrijd, ondanks dat we daar in de trainingen nog weinig aandacht voor hebben gehad. Al met al heb ik hier genoeg goede punten gezien en prikkels meegepakt met het oog op de rest van het seizoen. Het is lekker om weer te racen!”

Dat race kan Moniek al snel weer doen. “Volgende week zwem ik bij de grand prix in Den Haag nog een 100 meter schoolslag. Dan kan ik daar weer aan mijn raceplan sleutelen.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>