Met succes werken aan het raceplan

05-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis in actie in de halve finale 100 meter schoolslag Foto: Soenar ChamidVoor Moniek stond afgelopen weekend opnieuw een race op het programma. Ditmaal niet meerdere afstanden, maar ‘slechts’ één bij de Grand Prix in Den Haag. “Ik had ervoor gekozen om alleen de 100 meter schoolslag te zwemmen”, vertelt ze. “Het was de bedoeling om hier opnieuw mijn raceplan te oefenen. Met de races van Amiens in het achterhoofd wilde ik het net iets anders aanpakken en wat meer gedoseerd beginnen.”

Het idee bleek goed te zijn. “Ja, het werkte erg goed. Ik zwom met 1.07,76 een erg goede tijd en won daar overtuigend mee. Het gaat dus steeds beter. Half maart zwem ik opnieuw een wedstrijd. Dat zal in Milaan zijn. Daarna staat begin april de Swim Cup op het programma.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>