Keelontsteking zorgt voor korte onderbreking

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis wint het brons tijdens de 100m schoolslag. Foto: Margarita BoumaInmiddels ruim een week geleden kwam Moniek in actie in Milaan. Daar verliep het, in eerste instantie zonder aanwijsbare reden, wat minder dan verwacht. Die reden werd uiteindelijk wel gevonden, want Moniek werd ziek. “De eerste afstand, de 200 meter schoolslag, ging nog goed”, vertelt ze. “Ik was wat sneller dan een paar weken eerder in Amiens en werd derde. Maar de tweede dag ging het bergafwaarts.”

Op die tweede dag begon Moniek met een vijftig meter in de ochtend. “Daarin zaten al wat kleine foutjes in de race en die kostten me nipt de overwinning. ‘s Middags kwam ik de tweede baan gewoon niet meer door. Kort daarna voelde ik me steeds minder goed en uiteindelijk bleek ik geveld door een keelontsteking. Die heeft me een kleine week in de greep gehouden. Doordat ik geen koorts had, kon ik gelukkig nog wel wat zwemmen.”

Inmiddels ziet het er weer beter uit en is Moniek weer helemaal fit. “De antibiotica heeft me goed geholpen. Vorige week heb ik weinig gezwommen. Ik heb vooral rustig aan gedaan in de trainingen en daarbuiten veel uitgerust om zo snel mogelijk weer fit te worden. In de komende week werk ik nog wat aan de snelheid en kwaliteit in de trainingen. Daarnaast blijf ik ook mijn rust pakken. Het is nu een iets andere aanloop dan gepland, maar de investeringen zijn al eerder gedaan. Deze week gebruik ik vooral om het goede gevoel weer terug te vinden.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>