Nieuw Nederlands record op de 100 meter

04-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis legt beslag op de derde plaats op de 50 meter schoolslag Foto: Soenar ChamidBij de Swim Cup in Eindhoven, waar ook gestreden wordt om de Nederlandse titels, heeft Moniek vrijdag haar Nederlandse record op de 100 meter schoolslag weten te verbeteren. Ze tikte aan na 1.07,18 minuten en won daarmee de race, ruim voor de Sloveense Tjasa Vozel. “Ik ben blij met deze race en tijd”, was Moniek na afloop ook meer dan tevreden.

“De afgelopen weken was de planning door mijn keelontsteking wat aangepast, maar de afgelopen week kwamen de snelheid en het water gevoel gelukkig wel weer terug.” Vrijdag kon er dus gewoon gezwommen worden bij de Swim Cup. “In de ochtend zwom ik een heel solide 100 meter en in de middag probeerde ik op een iets hogere, vlakke frequentie te zwemmen. Dat lukte, hoewel ik het in de laatste meters wel wat zwaar kreeg. Het was daarmee nog geen perfecte race, maar ik heb dus wel een stijgende lijn te pakken. De 1.06 komt in zicht.”

Ook deze zaterdag komt Moniek in actie. Op de 50 meter begon ze in de series met een tijd van 30,76, een nieuw kampioenschapsrecord.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>