WhatsAppen met Moniek in Belek

Belek 2015 3Sinds 9 mei is Moniek in het Turkse Belek. Samen met een aantal andere Nederlandse zwemmers en trainers belegt ze daar een trainingskamp. Hoog tijd om eens te horen hoe het met haar gaat. Dit keer niet via een standaard interview, maar via de telefoon. Even ‘WhatsAppen met Belek’ dus. Je leest het hieronder.

[20-5 13:50] Thuisfront: Heey Moniek, is het daar in Belek ook zulk slecht weer als hier? De hagel komt de lucht uit.
[20-5 13:51] Moniek: Gelukkig niet, want we trainen hier buiten ;) De eerste dagen waren nog wel wat wisselvallig met wat regen maar daarna was het vooral erg zonnig en warm.
[20-5 13:52] Thuisfront: Ik zag voorbij komen dat het daar een fantastische accommodatie is en niet alleen voor het zwemmen. Is het een soort topsport walhalla?
[20-5 13:55] Moniek: Ik denk dat het Thanyapura complex in Thailand een echt topsportwalhalla is. Hier heb je vooral voorzieningen voor zwemmen, golf en tennis. Het zwembad bevindt zich op een all-inclusive resort waar we ook verblijven. De gewone toeristen kunnen dus op een bedje naast het zwembad onze trainingen aanschouwen, best grappig!
[20-5 13:56] Thuisfront: Echt? Voelt dat dan niet een beetje alsof het aapjes kijken is en jij één van de aapjes bent?
[20-5 13:59] Moniek: Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk helemaal niet mee bezig ben als ik aan het trainen ben. Dan ben je vooral gewoon bezig met het uitvoeren van je training. Hoogstens als we benen aan het zwemmen zijn en wat meer om ons heen kunnen kijken ;)
[20-5 14:01] Thuisfront: Benen aan  het zwemmen? Wat is dat dan weer?
[20-5 14:04] Moniek: In de trainingen zwemmen we allerlei verschillende soorten sets. Duursets, technieksets, sprint sets of benensets zijn hier voorbeelden van. Bij een benenset hebben we een plank in onze handen en trainen we specifiek onze benen op verschillende intensiteiten in het water. In mijn geval is dat de schoolslagbeenslag.
[20-5 14:05] Thuisfront: Aah, nu snap ik het. Weer wat geleerd. Het zit er trouwens ook alweer bijna op. Hoe kijk je terug op het kamp?
[20-5 14:11] Moniek: We zijn hier nu 1,5 week en dat begin ik ook wel te voelen ;) Ik heb veel werk al verzet in het water en tijdens de krachttraining. Daarnaast hebben we ook veel aandacht besteed aan de technische uitvoering van mijn armslag. 2 keer per week zijn we met behulp van opnames bezig geweest om daar wat aanpassingen in te maken. Het gaat wel steeds beter gelukkig! Nog 1 cyclus te gaan en dan gaan we weer richting Nederland.
[20-5 14:13] Thuisfront: Ik kan me voorstellen dat je dan goed leeg bent, maar ook dat je weer snakt naar wedstrijden ;). Begin juni heb je in Italië na twee maanden weer eens een wedstrijd. Daar kijk je naar uit?
[20-5 14:17] Moniek: Wedstrijden zwemmen is natuurlijk waar je zo hard voor traint, dus ik kijk zeker uit naar het wedstrijdblok in juni! Hier zal ik kort op elkaar 3 wedstrijden zwemmen, de Mare Nostrum wedstrijden in Canet en Barcelona en de Sette Colli in Rome. Dit is een goede specifieke training in wedstrijdomstandigheden richting het WK.
[20-5 14:19] Thuisfront: Want op dat WK moet het gebeuren? Ook met het oog op Rio?
[20-5 14:22] Moniek: De WK zal het piekmoment zijn deze zomer. Naast het neerzetten van een goede prestatie daar is het ook de eerste kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen. Als je je daar meteen kwalificeert is dat natuurlijk fijn omdat je dan een lang en ideaal traject richting de Olympische spelen kunt uitstippelen.
[20-5 14:24] Thuisfront: Dat lijkt me dan een mooi plan om daar gelijk ‘even’ de limiet te zwemmen :D
[20-5 14:24] Moniek: Mij ook! ;)
[20-5 14:25] Thuisfront: Nou, bedankt voor de update! Begin juni zorg je weer voor mooi nieuws?
[20-5 14:25] Moniek: Graag gedaan. Ik hou je op de hoogte!

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>