WK Shanghai: de aansluiting is er!

Lekker op de bank aan mijn nieuwe site werken en mijn gedachten nog even terug laten gaan naar vorige week. Wat zijn die weken in China toch aan me voorbij gevlogen. De eerste anderhalve week hebben we in Nanjing getraind, daar werden de laatste puntjes op de i gezet. Daarna vertrokken we naar Shanghai, waar de rust van Nanjing plaats maakte voor de drukte in Shanghai. Door alle hectiek in Shanghai wist je wel 1 ding zeker: de wedstrijden gaan beginnen!

Ik was vooral erg gebrand op mijn 100 meter, in de trainingsperiode hadden we veel focus gelegd op die afstand en ik had voor mezelf daardoor goed in mijn hoofd hoe ik het wilde aanpakken. Op deze afstand kon ik natuurlijk een Olympische nominatie verdienen en dat was naast een goede klassering ook een erg belangrijk doel. Na een goede serie zwom ik een geweldige race in de halve finale, 1.07.60. Het Olympische limiet was binnen en een finale op een Olympisch nummer in de pocket. Helaas kon ik mezelf in de finale niet nog een keer verbeteren maar ik heb de aansluiting wel gevonden en dat geeft me erg veel vertrouwen voor volgend seizoen. Ik moet wel zeggen, aansluiting is leuk maar dit smaakt wel naar meer!

Op zaterdag had ik dan nog de 50 schoolslag en de 4×100 wisselslag. Ik had zelf van allebei de nummers wat meer verwacht, maar met een 7de plaats op de 50 school en een olympische nominatie op de 4×100 wisselslag (11e) kon ik toch nog wel tevreden zijn. De sprint kwam niet helemaal uit de verf en dit zal het komende jaar waarschijnlijk ook wel zo blijven, mijn focus ligt op de Olympische 100 meter. De eerste stap is in ieder geval gezet, in december hoop ik mijn vormbehoud te kunnen zwemmen. Maar eerst nu nog even lekker van de vakantie genieten…

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>