Weer goed begonnen aan de wedstrijden

05-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis in actie in de halve finale 100 meter schoolslagFoto: Soenar ChamidMet het trainingskamp in Belek achter de rug stond voor Moniek afgelopen weekend de eerste wedstrijd weer op het programma. In het Franse Canet werd de Mare Nostrum gehouden. En dat was even wennen, want Moniek’s laatste wedstrijd was de Swim Cup Eindhoven begin april. “Ik kon wel merken dat dit de eerste wedstrijden weer zijn”, vertelt ze. “Het was weer even wennen, maar ook erg fijn om weer te racen.”

Aan het weekend hield Moniek een goed gevoel over. “Ik ben tevreden over de manier van racen. Hier kan ik mee verder richting de volgende wedstrijden. Vooral mijn laatste race, de 50 meter schoolslag finale was van een erg goed niveau, 30,77. Op dit sterk bezette toernooi eindigde ik daarmee als tweede op de 50 meter en op de 100 meter werd ik vijfde. Vandaag reis ik door naar Barcelona, waar we twee dagen racen. Daarna staan er nog twee wedstrijddagen in Rome gepland, op de Sette Colli.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>