Stapjes maken in Barcelona

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHA Moniek Nijhuis wint brons op de 100 meter schoolslag Foto: Soenar ChamidNa afgelopen weekend de wedstrijden in Canet, kwam Moniek woensdag en donderdag alweer in actie. Ditmaal werd er in Barcelona gezwommen. Ook daar stonden voor haar de 50 en 100 meter schoolslag op het programma. “Eerst gisteren de 50 meter”, vertelt Moniek. “Daar won ik en kwam ik ik tot een tijd van 30,93 seconden. Dat was een fractie langzamer dan in Canet, maar dat kwam vooral omdat ik een slechte finish had.”

Donderdag zwom Moniek vervolgens de dubbele afstand. Ze werd vierde in 1.07,92. “Weer een stapje harder dan in Canet en een vierde plaats in een sterk bezette finale. Ik merk dat ik aan het einde op dit moment nog wat tekort kom. Daar  gaan we in de komende weken weer verder in investeren. Morgen reizen we door naar Rome. Daar staan nog de 50 en de 200 meter schoolslag op het programma. Daarna ga ik weer richting huis voor een trainingsblok.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>