Met een goed gevoel terug naar huis

IMG-20150615-WA0011In de Trofeo Sette Colli in Rome heeft Moniek afgelopen weekend een reeks van drie wedstrijden binnen anderhalve week afgesloten. Ze zwom ditmaal een 50 en een 200 meter schoolslag en keek na afloop met een tevreden gevoel terug. “Op die 50 meter werd ik zaterdag derde in 30,65 seconden, waarmee ik een honderdste van een seconde achter Jennie Johansson eindigde”, vertelt Moniek. “Dit was mijn snelste vijftig van de drie wedstrijden. Daar ben ik tevreden mee. Met de snelheid zit het wel goed.”

Ook over haar inhoud had Moniek daarnaast niet te klagen. Zondag zwom ze op de 200 meter naar een tijd van 2.30,04 minuten, slechts vier-tiende van een seconde boven haar eigen Nederlandse record. “Dat wil zeggen dat het ook met de inhoud wel goed zit. De 100 meter liep in de afgelopen weken het minste. Op de één of andere manier komt het tussentempo er nog niet uit.”

Trainingsblok
Aan onder meer die honderd meter kan Moniek de komende tijd werken. Er wacht nu weer een trainingsblok. “Tijdens die anderhalve week racen kun je vrijwel niet trainen. Nu gaan we de omvang weer oppakken en dan het laatste stuk specifiek voorbereiden op wedstrijdsnelheden in trainingen. Het ziet er allemaal in ieder geval wel goed uit. Voor het WK zal ik nog één wedstrijd zwemmen. Dat is op 12 juli de KNZB Challenger in Alkmaar. Welke afstanden ik daar ga zwemmen weet ik nog niet helemaal zeker.”

Goed niveau
Voor nu kijkt Moniek in ieder geval met een goed gevoel terug op de afgelopen weken. “Ik vond het heel leuk om dit te doen, zeker ook met al dat reizen. Eigenlijk heb ik daarbij op alle wedstrijden ook wel een goed niveau laten zien. Omdat we wat vermoeid richting de wedstrijden gingen kon je in de tussentijd wel veel rusten. Je ziet dat dat wel goed is en ik was er blij mee. Vroeger had ik nog wel eens dat als ik twee weken op rij moest racen, ik dat niet trok. Nu merk ik dat ik relatief fit thuis ben gekomen.”

De updates van de eerdere twee wedstrijden gemist? Lees die dan nog eens terug:
11 juni: Stapjes maken in Barcelona
8 juni: Weer goed begonnen aan de wedstrijden

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>