Goede laatste wedstrijdprikkel voor WK

04-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis wordt derde bij de 50m schoolslag vrouwen en dus brons.Foto: Margarita BoumaOver enkele weken staat het WK op de planning. In aanloop naar de mondiale strijd om de titels, zwom Moniek zondag nog een laatste testwedstrijd. Dat was de KNZB Challenger Alkmaar. “De weken na het vorige wedstrijdblok stonden in het teken van nog even investeren”, vertelt ze. “En afgelopen week heb ik wel wat herstel gehad. Ik begon met de 200 meter schoolslag. Ik was erg tevreden over de manier van racen, maar kon hem op de laatste 50 alleen niet meer goed doortrekken. Wel was het een goede prikkel en mijn tweede beste tijd ooit.”

Vervolgens stond ook de 100 meter op het programma. “Het goede aan die race was dat ik de hele 100 meter mijn frequentie gelijk kon houden. Alleen mis ik op dit moment nog echt de frisheid en power om de race goed af te maken. Toch zaten er veel goede punten in de races en is de laatste wedstrijdprikkel wel aangekomen. Aankomende week ga ik nog wat omvang maken en zondag vertrekken we richting Mallorca voor de laatste voorbereidingen richting de WK. Dan gaat het afbouwen beginnen. Daar kijk ik wel naar uit!”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>