Balen en weer herpakken

05-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis in actie in de halve finale 100 meter schoolslagFoto: Soenar ChamidZe had er zo’n zin in, maar de 100 meter schoolslag op de WK is voor Moniek maandag meer dan teleurstellend verlopen. Met een tijd van 1.08,27 achter haar naam verliet ze het bad en kwam ze tot de 26e plaats in de series. Niet genoeg voor een plaats in de halve finales. “Dit is ontzettend balen”, was Moniek na afloop duidelijk. “Het ging heel goed op Mallorca, maar ik ben bang dat ik hier na de reis toch niet helemaal mijn draai heb kunnen vinden.”

Hoewel ze wel te kampen had met een lichte verkoudheid, is het voor Moniek lastig om te accepteren dat een goed resultaat er nu niet uitkomt. “Ik voel me gewoon niet zo sterk op dit moment. De opening was al wat voorzichtig, maar ik kon hem ook gewoon niet doortrekken in de tweede 50. Het loopt gewoon wisselvallig en dat is bij de schoolslag wel echt dodelijk. Het niveau is in de breedte sterk. Dan moet je er in de ochtend gewoon staan en dat is me niet gelukt. De komende dagen ga ik vooral goed rusten om toch nog wat aan fitheid te winnen en dan is zaterdag de 50 meter.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>