Finale op 50 meter wel bereikt

Nieuws 2015 6Vijf dagen na het voor haar teleurstellende optreden op de 100 meter, heeft Moniek zich bij de WK in Kazan wel geplaatst voor de finale van de 50 meter schoolslag. Nipt, dat wel. Nadat ze met een tijd van 30,81 seconden als negende door ging naar de halve finale, wist ze daarin slechts tot 30,99 seconden te komen. Moniek moest dan ook goed op het scorebord kijken om te zien of ze wel door was. Dat bleek zo te zijn en dat was dan ook een mooi lichtpuntje. “Ik ben blij dat ik de finale heb gehaald, want ik vind dat ik daar thuis hoor”, zegt ze.

Nadat ze aantikte had Moniek niet het gevoel dat de finale er nog in zat. “Ik dacht direct na afloop, het is gedaan. Ik weet niet wat er anders ging dan vanochtend. Uiteindelijk moet je het beste eruit halen en waar die tienden verschil in vergelijking met vanochtend zitten weet ik niet. Ik voel me echt niet sterk, dus we moeten even kijken wat er aan de hand is. Qua frequenties is het niet gek wat ik aan het doen ben, maar op de één of andere manier zijn mijn slagen niet raak.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>