Voorbereiding op Rio via Plymouth

PlymouthIn samenspraak met de KNZB heeft Moniek ervoor gekozen om voortaan in het Engelse Plymouth te gaan trainen. Ze zal daar gecoacht worden door Jon Rudd en gaat samen trainen met olympisch kampioene Ruta Meilutyte. “Ik heb inmiddels een week meegetraind en dat is mee heel goed bevallen”, vertelt Moniek. “Het programma past goed bij mij. Daarbij ga ik trainen onder een coach die zich bewezen heeft als schoolslag specialist en ik kijk er ook naar uit om met Ruta te trainen, de beste schoolslagzwemster ter wereld.”

Moniek weet na een week trainen wat haar te wachten staat in het Plymouth Leander programma. “De sfeer en omstandigheden in Plymouth sluiten precies aan bij mijn wensen. Ik ben blij dat de KNZB mij de kans geeft om voor dit traject te gaan. De Nederlandse coaching staf staat ook positief ten opzichte van mijn keuze.” Later deze week zal Moniek verhuizen naar Engeland en haar traject, dat gericht is op de Olympische Spelen van 2016, daar verder vorm geven.

Meilutyte: ‘Blij met komst Moniek’
Ook Meilutyte heeft laten weten blij te zijn met de komst van Moniek. “Ik heb altijd goed met Moniek op kunnen schieten en beschouw haar als een vriendin”, aldus de olympisch kampioene uit Litouwen. “Ik ben blij dat ze voortaan elke dag naast me zal zwemmen in onze voorbereiding op Rio. Dat zij straks in de baan naast mij zwemt, zal mij helpen om me voor te bereiden op het verdedigen van mijn olympische titel en ik hoop dat het haar ook helpt.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>