Eerste wedstrijd weer achter de rug

Beker Engeland november 2015Het is weer begonnen. In Engeland heeft Moniek afgelopen weekend haar eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen. “Vanwege mijn overstap naar Engeland heeft dat iets langer geduurd dan in de oorspronkelijke planning het geval was”, zo zegt ze. “Ik train hier nu een klein maandje en begin nu wel aardig te wennen. De trainingen zijn wel anders dan wat ik gewend was, maar het voelt goed om mijn lichaam nieuwe prikkels te geven.”

De wedstrijd waarin Moniek aantrad waren de Regionale South West Kampioenschappen in Somerset. “En dat na een pittige trainingsweek. Voor mij was dat een eerste startpunt om vanuit hier verder te werken richting de rest van het seizoen. De tijden en de manier van racen bieden goede uitgangspunten om op verder te bouwen.”

Moniek kwam in actie op de 50 en 100 meter schoolslag en de 4×100 meter wisselslag. “Op zaterdag zwom ik in het ochtendprogramma 100 schoolslag series en finales. Anders dan in Nederland werden de finales van het ochtendprogramma ook direct daarna afgewerkt. In de middag was er weer een nieuwe sessie met series en finales. Ik moest dus helaas mijn powernapje tussen series en finales opgeven ;-) Op zondagmiddag zwom ik 4×100 wisselslag en de series en finale van de 50 meter schoolslag.”

Hieronder staan de tijen van Moniek:

Zaterdag:
Series 100 schoolslag: 1.07.20 (31.56)
Finale 100 schoolslag: 1.05.62 (30.82 opening)

Zondag:
4 x 100 wisselslag Split 1.05.15
Series 50 schoolslag: 30.61
Finale 50 schoolslag: 30.45

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>