Vierde op kortste afstand EK korte baan

EK korte baan 2015 50 meterBij de Europese kampioenschappen korte baan in Israƫl is Moniek woensdag vierde geworden op de 50 meter schoolslag. Een klassering die haar eigenlijk de hele dag al achtervolgde, want ook in de series en de halve finales zwom Moniek de vierde tijd. Telkens was ze daarbij iets sneller en in de finale kwam ze tot een eindtijd van 30,09 seconden. De Finse Jenna Laukkanen troonde zich tot Europees kampioene.

Met een dubbel gevoel keek Moniek na afloop van de finale terug op haar eerste EK-dag. “Natuurlijk is het wel een teleurstelling als je net naast de medailles grijpt”, zo zegt. “Maar ik ben blij dat in de vijftig meters een opgaande lijn zat. Ik merk dat ik nog wat echte finetuning mis, maar ik ben natuurlijk ook pas net zes weken ergens anders aan het trainen. Dat wenningsproces kost gewoon nog wel wat tijd. Morgen heb ik een dagje rust en dan mag ik vrijdag weer aan de bak op de honderd meter.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>