Als snelste naar finale 100 meter

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis wint het brons tijdens de 100m schoolslag.Foto: Margarita BoumaMet de snelste tijd van het complete deelnemersveld heeft Moniek zich bij de EK korte baan geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag. Nadat ze in de series in 1.05,56 nipt de tweede tijd zwom, was ze in de halve finale een stuk sneller; 1.04,67 minuten. Jenna Laukkanen (Finland) bleek in de ochtend slechts een honderdste van een seconde rapper dan Moniek, maar zwom nu de tweede tijd op twee tiende van een seconde.

“Ik wilde in de tweede vijftig iets meer door versnellen”, kijkt Moniek terug op haar halve finale. “Het was een lekkere race. Vaak zak ik op het einde in, maar nu ging ik wel solide door volgens mij. Het was een prima tijd en je ziet wel dat ik stapjes zet. Dat is een fijn gevoel.”

Op naar de finale
De finale van de 100 meter schoolslag wordt zaterdagmiddag om 16.46 uur gezwommen. “Vandaag was een goede oefening en het waren goede races. We gaan kijken wat er nog beter kan en dan ga ik morgen mijn uiterste best doen om een goede prestatie neer te zetten. De Belgische en Finse doen het goed, maar ik geef me niet zomaar gewonnen. Het wordt een mooie race. Ik ga mijn er alles aan doen om iedereen voor te blijven.”

Video | Beelden halve finale:

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>