Zilveren medaille op 100 meter EK

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis wint brons op de 100 meter schoolslagFoto: Soenar ChamidIn Israƫl heeft Moniek zondag zilver gewonnen op de 100 meter schoolslag van de EK korte baan. Met name in het tweede deel van de race maakte ze nog veel goed op haar concurrentes, maar de winst zat er niet in. Met een eindtijd van 1.05,21 minuten bleek Moniek niet sneller dan zaterdag in de halve finales. Toen tikte ze aan in 1.04,67. Net als op de 50 meter ging de Europese titel naar Jenna Laukkanen uit Finland.

“Dit was toch wel een stukje langzamer dan gisterenmiddag”, keek Moniek na afloop terug op haar race. “Ik ben er niet helemaal tevreden over. Misschien heb ik toch niet goed genoeg mijn eigen race gezwommen en begon ik iets te gecontroleerd. Op het einde had ik nog wel veel over, maar ik kon niet meer terugkomen.”

Slordigheden
In de halve finale zwom Moniek vrijdag nog de snelste tijd. “Maar ik voelde geen extra druk. Er zaten wat kleine slordigheden in deze race en dat kost je dan de kop. We moeten gaan kijken wat er minder goed ging. Morgen hebben we nog weer een dag op de estafette en dan volgende week de Swim Cup.”

Video | Beelden finale 100 meter:

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>