Europees goud met Nederlands team

EK korte baan 2015 estafette gouden teamMede dankzij een sterke race van haarzelf, heeft Moniek met het Nederlandse team de Europese titel veroverd op de wisselslag estafette. In Israƫl kwam het viertal op de 4 x 50 meter tot een tijd van 1.44,85 minuten. Daarmee werd Zweden met een halve seconde verslagen. Moniek had een groot aandeel in de gouden race. Als tweede zwemster na Tessa Vermeulen wist ze Nederland vanaf de zevende plaats naar de leiding te brengen. Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo maakten het vervolgens af.

“Het is ontzettend gaaf om een Europese titel te pakken”, laat Moniek blij weten. “Ik houd ook van estafettes en dit was geweldig! Daarbij was ik er ook wel echt op gebrand om met deze estafette wat moois neer te zetten.” In haar race kwam Moniek tot een tijd van 29,27 seconden. Daarmee had ze de snelste splittijd en bracht ze Nederland dus aan de leiding.

Gecontroleerder zwemmen
Moniek ging met een opdracht het water in. “Dat was gecontroleerder zwemmen. Op die vijftig meter had ik namelijk nog iedere keer moeite om effectief te blijven zwemmen. Nu had ik meer controle en dat had een goede uitwerking. Ik ben vooral ook blij dat ik mijn taak goed uitgevoerd heb. De komende week gaan we verder finetunen richting de Swim Cup. Deze races waren een goede oefening.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>