Goede test op ASC!

Afgelopen weekend stond volledig in het teken van de Amsterdam Swim Cup. Na de EK Budapest de tweede kans om je te kwalificeren voor de WK Shanghai komende zomer. Omdat ik nog aan geen enkel limiet voldaan heb was de uitdaging des te groter om ongetaperd in de buurt te komen van de limieten. Dit weekend bleek vooral dat de investering in inhoud niet voor niets is geweest met pr’s op de 100 en 200 meter. Op de 100 meter zwom ik 1.08.83 en begin ik nu eindelijk echt in de buurt te komen van het limiet (1.08.49). De 200 meter is voor mij meer een (mentale) training om wat meer hardheid te krijgen. In Eindhoven zal deze afstand voor mij niet meer op het programma staan omdat ik me dan echt wil richten op de afstanden die er voor mij toe doen, de 50 en 100 meter schoolslag. Omdat de afgelopen maanden de focus vooral op inhoud lag kwam ik op de 50 meter wat pure snelheid tekort. Hier zal in de komende weken door meer sprintprikkels en rust wat meer nadruk op gelegd worden. Ik ben tevreden met de resultaten en kijk uit naar de Swim Cup in Eindhoven volgende maand, ik hoop u ook!

De resultaten van afgelopen weekend nog even op een rijtje:
50 schoolslag: 2e 31.75 (PR:31.25/ WK:31.21)
100 schoolslag: 1e 1.08.83 (PR/ WK: 1.08.49)
200 schoolslag: 3e 2.31.86 (PR)

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>