Dichtbij olympische limiet in Amsterdam

05-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis in actie in de halve finale 100 meter schoolslagFoto: Soenar ChamidHet scheelde slechts twee tiende van een seconde of Moniek had zich zaterdag al voor de Olympische Spelen geplaatst. Bij de Swim Cup Amsterdam kwam ze in de finale van de 100 meter schoolslag tot een eindtijd van 1.07,86 minuten. De olympische limiet van NOC*NSF is 1.07,64. Ze boekte in Amsterdam een overwinning en kwam dus dichtbij de gewenste tijd. “Vandaag deed ik een poging om de limiet te zwemmen, maar de focus daarvoor ligt eigenlijk meer op april”, aldus Moniek. “Dat komt vooral vanwege de korte aanloop die ik nu heb.”

Dat ze er uiteindelijk toch zo dichtbij was, zorgde bij Moniek wel voor een dubbel gevoel na afloop van de 100 meter finale. “Het geeft een zure nasmaak. Ik zat er zo dichtbij. Toch is dit ook wel een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Het heeft gewoon nog net wat meer tijd nodig.”

50 meter
Vrijdag zwom Moniek al de vijftig meter en die stond in dienst van de honderd meter. “Ik heb daar in de series de opening gezwommen zoals ik dat op de honderd meter wilde doen. ‘s Middags heb ik in de finale wel gewoon vol gezwommen en daarmee won ik in 31,16 seconden. De tijd op de vijftig meter is nog niet spectaculair. Ik mis gewoon de echte pure sprintpower nog steeds een beetje. Maandag ga ik weer terug naar Plymouth en dan gaan we weer met frisse moed verder.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>