Rio buiten bereik

Persbericht – Internationaal topzwemster Moniek Nijhuis keert na een trainingsperiode in het Engelse Plymouth terug naar Nederland. De schoolslagspecialiste is niet wedstrijdfit en heeft zich niet geplaatst voor het EK in Londen volgende maand. Moniek richt zich nu eerst op haar herstel in Nederland en zal daarna haar vervolgtraject bepalen.

Moniek Nijhuis trainde sinds oktober vorig jaar in Plymouth met coach Jon Rudd en Olympisch kampioene Ruta Meilutyte om zich optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen in Rio 2016. Nadat ze zich moest terugtrekken van deelname aan de Swim Cup in april vervloog voor haar een mogelijkheid tot kwalificatie voor de EK in Londen en de Olympische Spelen in Rio.

Na nader onderzoek is gebleken dat het herstel langere tijd in beslag zal nemen en daarmee is het perspectief op Rio verdwenen. Moniek heeft daarom besloten terug te keren naar Nederland om optimaal te kunnen herstellen. Daarna zal zij zich beraden over haar toekomst.

Moniek: “Ik heb in de afgelopen vier jaar alles op alles gezet om mijn Olympische droom waar te maken. Dit heeft mij op veel verschillende plekken gebracht. Ik ben heel teleurgesteld dat mijn recente overstap naar Engeland op zwemgebied niet gebracht heeft waar ik op gehoopt had maar mijn gezondheid gaat boven alles. De langere herstelperiode die ik nodig heb betekent helaas dat ik mijn Olympische droom niet kan realiseren.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>