Afscheid van het topzwemmen

06-12-2014 ZWEMMEN: FINA WORLD SWIMMING CHAMPIONSHIPS: DOHAMoniek Nijhuis wint brons op de 100 meter schoolslagFoto: Soenar ChamidMoniek Nijhuis heeft besloten een punt te zetten achter haar carrière als topzwemster. De 28-jarige schoolslagspecialiste uit Overdinkel is toe aan een nieuwe periode in haar leven. “Nadat ik afgelopen jaar noodgedwongen een herstelperiode in moest lassen en de Olympische Spelen gemist heb, ben ik voor mezelf alles op een rij gaan zetten”, aldus Nijhuis. “Het vuur om nog honderd procent voor het zwemmen te gaan is er niet meer. Dan moet je eerlijk tegenover jezelf zijn en een nieuwe koers gaan bepalen.”

Op haar 15e maakte Nijhuis in 2003 haar internationale debuut tijdens de EK korte baan in Dublin. De Twentse behaalde haar grootste successen ook op de korte baan, met individuele Europese titels in 2009 en 2010, gouden plakken met verschillende estafettes en twee bronzen medailles op de WK korte baan in 2014. In 2012 nam Nijhuis deel aan de Olympische Spelen in Londen. Haar laatste successen boekte ze bij de EK korte baan in december 2015. In Israël won Nijhuis goud met het estafetteteam en zilver op de 100 meter schoolslag.

Toekomst verder uitstippelen
Wat de toekomst Nijhuis gaat brengen weet ze nog niet exact. “Ik neem er nu ook de tijd voor om dat verder uit te gaan stippelen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en heel dankbaar voor alle mooie ervaringen die het zwemmen mij gebracht heeft. Dat zal ik ook blijven koesteren. Mijn dank is groot aan mijn familie en vrienden, trainers, medezwemmers, sponsoren en alle andere mensen die een bijdrage hebben geleverd aan mijn prestaties.”

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>