Bijdrage op Mijnzwemheld.nl!

Vandaag verscheen op Mijnzwemheld.nl een bijdrage van Ilse en mij over onze trainingsstage in Leeds/London. Volgende week volgt nog een uitgebreide terugblik op dit weekje. Veel leesplezier!

 

British Laws

Ja ook wij, Moniek en Ilse, vertoeven  al een week in het land waar het zo’n 200 dagen per jaar regent. Gelukkig zijn we wel wat nattigheid gewend.

Alsof links rijden in dit land nog niet vreemd en gevaarlijk genoeg is hebben we hier nog een paar inspirerende wetten over dit  vreemde volk voor jullie opgezocht om nog een beter beeld van Engeland te krijgen:

Rare wet #1: Het is een daad van verraad een postzegel met daarop de beeltenis van de Britse koning of koningin ondersteboven te plakken. Ze zal maar rood aangelopen zijn bij aankomst!

Rare wet #2: Het is voor  een vrouw niet toegestaan topless in het openbaar te zijn behalve als ze werkt als bediende in een winkel voor tropische vissen. Vandaar zoveel dierenwinkels langs de weg ;)

Rare wet #3: In het Verenigd Koninkrijk mag een zwangere vrouw overal waar ze maar wil haar behoefte doen, ook in de helm van een politieman. We denken dat de mannelijke wildplassers het hier niet helemaal mee eens zijn…

Rare wet #4: Het is niet toegestaan de Houses of Parliament te betreden in harnas. Ach…Het zwembad mag ook niet meer betreden worden met een lazer racer.

Rare wet #5: Het is legaal een Schot binnen de oude muren van de stad York te vermoorden, maar alleen als hij pijl en boog bij zich draagt. Blij dat de groep die York bezocht heeft weer heelhuids is teruggekomen ;)

Op weg van Leeds naar London hebben we ook zelf een wet ondervonden. Het blijkt dat je met een reserveringsticket alleen niet ver komt met de trein! Gelukkig was Aad de redder in nood. Sowieso was deze ‘ snuffelstage’ weer erg goed geregeld door onze teammanager. We hebben kennis gemaakt met de trainings accommodatie en het hotel in Leeds. Nu reizen we first class richting London voor een city tour met als hoogtepunt natuurlijk het bezoeken van de Olympische venues. Over de Olympische venues gesproken.. daar gaan misschien ook nog wel wat wetten overtreden worden wanneer we stiekem een kijkje nemen achter de hekken van het Olympisch dorp! ;)

We hopen dat er in dit land van de vreemde wetten geen sanctie staat op het eruit zwemmen van de tegels in het zwembad, want dat zijn we zeker van plan volgend jaar!

See you in London 2012!

Ilse & Moniek

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>