Een weekje ‘snuffelen’ in Engeland!

Afgelopen week heb ik met de Nederlandse ploeg kennis mogen maken met de trainingsfaciliteiten in Leeds waar we voorafgaand aan de Spelen zullen verblijven. Aangekomen in Leeds bleek het hotel rustig afgelegen te zijn met prima kamers en eten. Een goede accommodatie om volgend jaar voor de hectiek van de Spelen nog even je rust te kunnen vinden.

We werden heel aangenaam ontvangen met een tasje waar allerlei souvenirs en info over Leeds in zaten. Er kwamen bij de training ook geregeld wat klassen van scholen langs die wel eens een kijkje wilden nemen wat wij tijdens de trainingen precies deden, dat was een klein gebaar dat wij terug konden doen aan de bevolking daar.

Het zwembad in Leeds was prima, ik heb lekker mijn opstart kunnen maken. Voor deze ene week had ik mij aangesloten bij de ploeg van Martin Truijens aangezien mijn eigen trainer gewoon thuis de RTC groep begeleidde. Het was een leuke ervaring om voor een weekje met andere trainingen kennis te maken en in een andere groep te trainen. Het watergevoel begint ook alweer ‘normaal’ aan te voelen :)

Na een weekje lekker getraind te hebben met helaas 1 minder fit dagje ertussen was het op zaterdag dan eindelijk zover, we gingen London bezoeken! Met een prima treinritje achter de rug kwamen we in de middag aan in London. Daar werden we met een bus opgehaald en een gids vertelde ons tijdens de rit alle ins en outs van zowel de stad London, als het Olympische terrein. Het was gaaf om te zien dat alle stadia al zo ver gevorderd zijn. Jammer natuurlijk dat we het park maar vanaf 1 klein strookje en vanuit de bus konden bekijken maar des te meer reden om er volgend jaar bij te zijn om er zelf deel van uit te maken. Het leuke in London is dat er erg veel stadia op 1 terrein liggen, dit was in Peking wel anders heb ik me laten vertellen. Als het af is, en alles groeit en bloeit wordt het volgensmij een heel mooi park en een geweldig spektakel!

Als afsluiter van de tour gingen we in een Engelse pub nog typische Engels Pie eten waarna je in de avond vrij was om nog wat te bekijken. Zondag vertrokken we geïnspireerd en voldaan terug naar ons koude kikkerlandje (jawel, in London was het echt beter weer dan toen ik thuis kwam ;) ).

 

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>