Mooie start seizoen!

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van dit Olympische seizoen voor mij op het programma. In het Sloterparkbad mocht ik tijdens de eerste ronde van de competitie aantreden op de 100 schoolslag en 100 wisselslag. Natuurlijk altijd spannend omdat het op dit moment moeilijk in te schatten is hoe je ervoor staat.

Op de 100 schoolslag zwom ik 1.07.54, na een opening van 31.79. Voor dit moment een prima tijd en eigenlijk wel boven verwachting! Op de 100 wisselslag zwom ik 1.03.79, een stuk sneller dan vorig jaar op dezelfde wedstrijd. Een prima start van het seizoen dus :)

De Dolfijn als collectief heeft deze ronde weer een monsterscore bereikt, waardoor we na ronde 1 weer boven aan staan in de rangschikking. Hopelijk kan ik in andere rondes nog mijn bijdrage leveren om dit jaar weer het kampioenschap binnen te halen.

De komende weken staan in het teken van hard trainen, want in deze trainingen wordt het echte verschil gemaakt met het oog op de ONK in december.  De ONK is het eerste moment om kwalificatie voor de OS veilig te stellen. Ik zal zowel op 16 oktober (Amsterdam) als op 30 oktober (Dordrecht) testwedstrijden zwemmen op de langebaan om wat race-ervaring op te doen richting de ONK.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>