Eerste langebaanwedstrijd is een feit!

Na de drie zwaarste omvangweken van de algemene voorbereidingsperiode stond er als afsluiter nog een wedstrijd op het programma; mijn eerste langebaanwedstrijd in het Sloterparkbad! Een goede kennismaking met het langebaangevoel aangezien het op de ONK in december ook op de 50-meterbaan moet gebeuren.

Dit weekend stonden voor mij de 200 schoolslag en 200 vrije slag op het programma. Met redelijke vermoeidheid in de benen wist ik er toch nog 2 aardige tijden uit te persen. Op de 200 meter schoolslag stond de klok stil na 2.35.93. Vooral de vlakke verdeling stemde me tot tevredenheid. De snelheid komt vanzelf in de specifieke periode, dan zal de focus in de trainingen ook meer verlegd worden richting de kwaliteit. Op de 200 vrije slag zwom ik een 50-meterbad pr, voor wat het natuurlijk waard is ;) Ook hier had ik weer een solide, goed opgebouwde race en tikte ik na een sterke laatste 50 aan in 2.13.79.

Al met al, voor dit moment tevreden met deze tijden! Genoeg mogelijkheden om hieruit verder te bouwen. Deze week staat in het teken van herstel, weer even een beetje bijkomen om fris de specifieke periode in te gaan. Over twee weken zal ik nog een ‘test’-wedstrijd op de 50-meterbaan zwemmen in Dordrecht. Hier zal ik aantreden op de 50 vrij en 100 schoolslag.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>