Blog voor NZA site: Het is bijna zover!

Vandaag verschenen op www.zweminstituutamsterdam.nl, een weblog van mijn zijde. Lees hem hieronder ook!

Het is bijna zover!

De tijd is echt om gevlogen! Het ene moment start je het seizoen met een verkenningsstage in Leeds en een dagje Londen, het andere moment staat het ONK, het eerste Olympische kwalificatiemoment, alweer voor de deur. Omdat het een Olympische kwalificatiemogelijkheid is, is de aantrekkingskracht voor buitenlandse zwemmers ongekend. Het zal daardoor in mijn ogen een NK worden om nooit te vergeten!

Op mijn schoolslagnummers kan ik goede tegenstand verwachten van Deense, Zweedse en Duitse opponenten. Ik heb mijn limiet voor de 100 meter al gezwommen op de WK in Shanghai afgelopen zomer en daarom staat dit ONK voor mij vooral in het teken van het aanvallen van de vormbehoud, 1.08.60. De laatste week is ingegaan en  de vorm begint wel duidelijk te groeien!

Naast het feit dat er gekwalificeerd kan worden voor de Olympische Spelen, waarvoor al 6 EON-NZA’ers een nominatie op zak hebben, kunnen mijn RTC-teamgenootjes zich ook plaatsen voor de EJK volgend jaar. Ondanks dat het om de Nederlandse titels gaat, lijkt de nadruk daardoor vooral op de limietenjacht te liggen. Het zal voor vele Nederlanders nog een grote uitdaging worden om zich in het finalegeweld van alle buitenlanders te kunnen mengen.

Aankomend weekend zal er meer duidelijk worden, ik kijk er in ieder geval naar uit! Ik hoop dat jullie mij, en de rest van het NZA team, keihard komen aanmoedigen! Tot ziens, in Eindhoven! :)

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>