OS-kwalificatie is binnen!

Afgelopen weekend stond de eerste piek van dit seizoen op het programma, tevens mijn eerste kans om mijn Olympische nominatie te verzilveren. Meteen op dag 1 mocht ik aantreden voor de 100 meter waarop ik binnen de vormbehoud van 1.08,60 moest zien te blijven. Ik had mezelf voorgenomen er gewoon in de ochtend al voor te gaan, elke kans is immers een kans. Na een prima, enigszins behouden, opening van 32,13 kon ik in de tweede baan genoeg versnellen om mijn Olympische kwalificatie veilig te stellen; 1.08,12!! Wat een opluchting :) Had ik normaal wel moeite om me überhaupt te kwalificeren, nu pak ik het gewoon op het eerste moment, een heerlijk gevoel en een last die van me af gevallen is! In de middag mocht ik nog een strijd uitvechten met Jennie Johanssen, die ik net in mijn voordeel besliste in een prima tijd van 1.07,75. Op de WK afgelopen zomer zwom ik maar een fractie sneller (1.07,60).

Op dag 2 stond de 200 schoolslag op het programma. Na de succesvolle vrijdag wilde ik op de 200 meter een poging doen om mijn persoonlijke record (2.31,87) te verbeteren. In de ochtend kwam ik al redelijk in de buurt met een 2.32, 28, waarmee ik me plaatste voor de A-finale. Op de 200 meter kan ik duidelijk (nog) niet mee met het buitenlandse geweld, ik moest de laatste baan erg veel prijs geven en tikte aan een tijd van 2.30,54. Wel een pr, 5de all-in en beste Nederlandse, genoeg om tevreden mee te zijn dus.

De laatste dag van het toernooi stond in het teken van de 50 meter. In de ochtend zwom ik al wel een prima tijd na een missertje bij de start (31,54). In de middag moest dat beter om samen met Jennie uit te vechten wie op deze afstand de titel zal veroveren. Na een felle strijd was het toch Jennie die net voor me aantikte, 31,12 om 31,17. Het is altijd spannend om tegen haar te racen! De 31,17 bleek voor mij wel een textiel-pr en deze tijd was dus beter dan mijn tijd op de WK. Tevens zwom ik met deze tijd ook een EK-limiet voor Antwerpen volgend jaar.

Na dit succesvolle weekend pak ik vandaag de draad weer op, volgende week staat de Duel in the Pool op het programma! Samen met Ranomi, Marleen en Sharon zal ik namens Europa strijden tegen de Verenigde Staten. Na deze wedstrijd volgt een kleine break en in januari kunnen we dan vol motivatie weer starten met de lange voorbereiding richting de OS, mijn hoogtepunt van dit seizoen! :)

 

 

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>