Eerste wedstrijd in 2012!

Na een iets langere vakantie, door de verwijdering van 3 verstandskiezen, stond op 14 en 15 januari alweer de eerste wedstrijd van het Olympische jaar op het programma. We reisden met de voltallige landelijke RTC-selectie af naar Antwerpen voor de Flanders Swimming Cup. Vooraf zag ik al dat er dit jaar goede concurrentie aanwezig was, waardoor ik ondanks dat ik pas net weer gestart was met trainen, alles uit de kast moest halen om mij in het geweld te kunnen mengen.

Op de 50 schoolslag won ik in een tijd van 31.49. Op de 100 meter werd ik tweede in een tijd van 1.09.11 achter de Deense Rikke Moller Pedersen, waarmee ik in december Europa vertegenwoordigd heb in de Duel in the Pool. Op de 200 meter werd ik vijfde in voor mij een prima tijd van 2.32.77 .

Al met al weer een goede start van 2012 en genoeg leerpunten om mee te nemen de komende maanden. Ik wil richting de Olympische Spelen natuurlijk weer een stap maken, wat ook nodig zal zijn om mijn ambities waar te kunnen maken. Eerstvolgende wedstrijd is de Swim Cup in Amsterdam op 16, 17 en 18 maart, maar daarvoor gaan we eerst nog twee weken trainen in het zonnetje op Tenerife.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>