Geen EK voor Moniek

Moniek heeft besloten om niet aan het Europees kampioenschap langebaan van eind mei in Debrecen deel te nemen. Het toernooi in Hongarije past niet in het programma op weg naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de Olympische Spelen van Londen. De EK zou in eerste instantie in Antwerpen gehouden worden, maar donderdag werd bekend dat de organisatie daar het financiële plaatje niet rond kreeg. “Uiteindelijk gaat het dit seizoen maar om één wedstrijd natuurlijk”, aldus Moniek. “Een EK in Hongarije past op deze manier gewoon niet in de planning.”

Dat de Europese titelstrijd niet in het schema richting de Spelen past is ook wel gemakkelijk te verklaren. “De twee weken voorafgaand aan de EK zijn we op trainingskamp in Tenerife. We komen waarschijnlijk aardig vermoeid op de zaterdag voor de EK terug en zouden dan direct door moeten reizen naar Debrecen waar ons ook een lange reis te wachten staat. Zowel een vliegreis, als 3,5 uur in de bus. Ik wilde in eerste instantie, toen het nog in Antwerpen plaatsvond, op maandag afreizen en dan op dinsdag en woensdag zwemmen en daarna ook direct weer terug naar huis. Dat zou prima zijn geweest. In Debrecen is het niet mogelijk om eerder terug te reizen waardoor dit teveel invloed heeft op mijn trainingsproces richting de Spelen”

Het is nu de bedoeling om nog wel een extra wedstrijd in te plannen op weg naar Londen. Dat zal dan eind juni of begin juli zijn. Op die manier wil Moniek nog wat extra wedstrijdervaring op kunnen doen. Ze zal begin juni ook gewoon deelnemen aan het ONK in Amsterdam.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>