Kwalificatie voor Shanghai binnen!

Zenuwslopend was voor mij toch wel het afgelopen weekend. Ik had hard getraind, dat wist ik wel, maar de kunst is het natuurlijk om het er op het goede moment uit te laten komen. Op donderdag stond mijn 50 meter schoolslag op het programma. In de ochtend wilde ik al een poging wagen, dus vroeg opstaan, een ‘redbull’- wandelingetje en stevig inzwemmen om het lichaam op gang te krijgen. Over de ochtendrace was ik heel erg tevreden, 31.28, slechts 7 honderdste boven de WK richttijd. Nu moest ik ’s middags de klus nog even klaren, maar niets was minder waar. Het ontbrak aan scherpte, ik vergat mijn taak en staarde me blind op het limiet. Er slopen foutjes in die op een  50 niet meer goed te maken zijn, 31.50, mijn laatste kans op WK kwalificatie voor de 50 was mislukt. Een grote domper…

Gelukkig had ik nog 2 dagen om alles weer op de rij te zetten voor de 100. Tenslotte was dat de afstand waar ik extra focus in de trainingen op heb gelegd en die de laatste tijd toch beter liep dan de pure sprint. Met hetzelfde ritueel om wakker te worden mocht ik in de ochtend al een poging wagen om de limiettijd te slechten. Ik zwom in de ochtend een textiel-pr met 1.08.51, slechts 2 honderdste boven de vereiste 1.08.49. Kwalificatie was dus nog steeds niet zeker, maar ik was blij op de 100 weer een stap gezet te hebben!

Uiteindelijk moest ik dus tot zondagmiddag wachten totdat ik mocht juichen. Ik had mezelf voorgenomen rust in mijn slag te houden op de eerste 50, me niet af te laten leiden door de eerste 50 van Jennie die naast me lag en de tweede baan iedere slag te versnellen. De opening was wel iets langzamer dan ik vooraf gepland zou hebben maar de winst die ik daardoor op de tweede 50 boekte zet je toch wel aan het denken over hoe je zo’n 100 meter nu het beste in kunt delen. Ik dacht altijd dat ik veel gebruik moest maken van mijn snelheid omdat dat mijn kracht was maar afwachten en versnellen lijkt nu toch een betere strategie te zijn. In ieder geval zwom ik een fantastische tweede 50 en liet ik de klok stilstaan op 1.08.03, ruim onder het limiet. Eindelijk viel het wel op het goede moment in elkaar en mag ik me opmaken voor een mooie reis naar Shanghai! Ik heb nu een welverdiende week vakantie maar kijk nu al uit naar de voorbereidingen.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de support en aanmoedigingen, hopelijk blijven jullie me volgen in de voorbereidingen naar Shanghai en natuurlijk op de weg naar mijn ultieme doel, de Olympische Spelen!

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>