Tenerife: hard trainen, zon en gezelligheid!

‘Time flies when you’re having fun’ wordt er vaak gezegd. Ik kan wel zeggen dat de twee weken in Tenerife voorbijgevlogen zijn. Op maandag 27 februari moesten we vroeg in de ochtend op Schiphol verzamelen voor onze vlucht naar Tenerife. Naast een gedeelte van mijn eigen trainingsgroep (Elise, Kira, Annemarie, Tamara, Esmee, Jens en Roy) onder leiding van Hans Elzerman waren ook de groepen van Marcel Wouda en Martin Truijens en wat OTT-zwemmers in Tenerife om zich optimaal voor te bereiden op de komende Swim Cups. Voor een groot gedeelte van de zwemmers zal het er op die wedstrijden toch om gaan!

Ondanks dat alle groepen in de trainingen hun eigen programma’s afwerkten, was het buiten de trainingen om een geweldige groep en erg gezellig. Na de eerste week hard trainen, die prima verlopen was, zijn we op zaterdagavond met z’n allen uit eten geweest bij een lokaal restaurantje waar we wat aardige lappen vlees voorgeschoteld kregen. Speciale gast hierbij was mijn oude huisgenootje Joost Reijns, die samen met de dokter Reinier de Groot, ons met zijn bezoek mocht verblijden. Fijn om te zien dat hij zich zo geweldig door zijn kuren heen slaat. Ik ben blij als hij over een paar maandjes weer gezond aan kan sluiten!

De tweede week begon voor mij helaas niet geweldig. Ik voelde mij op maandag niet helemaal fit en had pijn aan mijn oren. Middenoorontsteking bleek de boosdoener… De maandagavondtraining was daardoor helaas verre van optimaal maar na een wat rustigere training op dinsdagochtend en een antibiotica kuurtje kon ik het toch vrij snel weer oppakken. Door een goede tweede helft van de week kon ik het trainingskamp toch met een goed gevoel en een gezond kleurtje afsluiten :)

Na twee zware weken in Tenerife staan de komende dagen in het teken van wat herstel om dit weekend wel enigszins fit aan de Amsterdam Swim Cup te beginnen. Ik ben erg benieuwd waar ik op dit moment, na een zware trainingsperiode, sta. Voor mij is de Swim Cup vooral een wedstrijd om weer wat race-ervaring op te doen. Ik kan in ieder geval goede tegenstand verwachten volgens de inschrijflijsten. Ik zwem op vrijdag de 50 meter, zaterdag de 100 meter en zondag de 200 meter schoolslag. Blijf mijn site volgen om op de hoogte te blijven van mijn prestaties dit weekend!

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>