NK 2011: Eerste test richting WK

Afgelopen weekend (10-12 juni) stonden de Nederlandse Kampioenschappen op het programma. Dit was mijn eerste wedstrijd in de voorbereiding richting de WK. Met een zwaar trainingsblok achter de rug was ik toch wel benieuwd naar de tijden die ik op dit moment op de klokken zou kunnen brengen.

Vrijdag stond de 100 schoolslag op het programma, ’s ochtends verraste ik mezelf al met een tijd net onder de 1.10 en in de finale tikte ik als eerste in aan in 1.08.92. Voor nu een tijd waar ik zeer tevreden mee ben en vertrouwen uit kan putten richting de WK. Daar zal de focus namelijk ook op de Olympische 100 meter liggen.

Zaterdag mocht ik aantreden op de 200 meter, nog altijd niet mijn meest favoriete onderdeel maar altijd wel een goede raceprikkel. In de finale tikte ik als tweede aan in een tijd van 2.33.70. Een versnelling in de laatste 50 zat er niet meer in, er zat nog wat teveel vermoeidheid van de trainingen in om echt goed door te kunnen trekken. Verder toch best tevreden met de race. Ik zwom daarnaast op zaterdag ook nog samen met mijn Dolfijnteam de 4×100 wissel estafette die wij winnend afsloten.

Het toernooi werd op zondag afgesloten met de 50 meter schoolslag. De sprint liep nog niet top, op dit moment kan ik de frequentie niet helemaal ‘aan’. Toch liet ik wel een goed basisniveau zien met 31,71 in de finale en wederom een Nederlandse titel. Al met al, een prima eerste test richting de WK.

Over twee weken zwem ik nog de OPEN EDF in Parijs. Hier zal ik weer de 50, 100 en 200 meter schoolslag zwemmen. Aansluitend ga ik een week mee op trainingskamp met de EJK ploeg naar Pescara, zodat ik mijn coach (Hans Elzerman) 1 week minder hoef te missen in mijn specifieke voorbereidingsperiode. Op 9 juli vertrekken we richting China, waar we eerst in Nanjing de laatste voorbereidingen zullen afwerken en daarna zullen racen in Shanghai, ik kijk er nu al naar uit!

Overzicht tijden:
50 schoolslag:                            31.71 (1e)
100 schoolslag:                       1.08.92 (1e)
200 schoolslag:                       2.33.70 (2e)

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>