Ik ben er echt bij!

Afgelopen weekend stond de Swim Cup Eindhoven op het programma, het laatste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen. Ik had op de WK Shanghai vorig jaar al het limiet gezwommen en op het ONK in december al de vormbehoud, maar pas na deze laatste kwalificatiewedstrijd werd de zwemploeg officieel bekend gemaakt. En ik ben er echt bij! Mijn grote droom om te schitteren op de Olympische Spelen is na al die jaren eindelijk in vervulling gegaan, het harde werken is niet voor niets geweest :)

Overigens aan de wedstrijden van het afgelopen weekend hou ik een tevreden gevoel over. Ik had de afgelopen weken het gevoel dat ik toch wat minder fit was waardoor er wat aanpassingen in de trainingen zijn gedaan. De tijden waren in ieder geval hoopgevend omdat ik wel wat rust had genomen maar niet volledig getaperd was. Zowel op de 50 meter, als de 100 meter moest ik Jennie Johansson net voor laten gaan maar de tijden waarin dat gebeurde zijn voor dit moment prima, 31.57 en 1.08.50. De tijd op de 100 meter was overigens wederom onder de vormbehoud. De 200 was een uiterst vlakke race waarmee ik voor mezelf ook de bevestiging kreeg dat ik conditioneel op de goede weg ben. Uiteindelijk moet het natuurlijk in juli allemaal nog wel een stukje harder ;)

Naast mijn eigen blijdschap waren er ook teleurstellingen en dat was in mijn ogen vooral het missen van de limiet van de 4×200 vrije slag ploeg. Ik had het leuk gevonden als ik niet de enige zwemster uit de groep van Hans was die zich gekwalificeerd had maar dat mijn vaste ‘roomie’ Elise Bouwens met die ploeg mee had gemogen. Helaas kan topsport soms heel hard zijn, zoals ik zelf ook al vaker ondervonden heb, en zal ik het deze keer zonder haar moeten doen. Maargoed, er komen gelukkig ook wel weer nieuwe kansen voor haar en de andere meiden.

Ik heb nu een weekje zwemvrij om eventjes bij te komen en dan met volledige overgave het laatste traject richting de Spelen in te gaan. Van 5 t/m 19 mei ga ik samen met alle Olympisch gekwalificeerden op trainingskamp naar Tenerife. In juni zal ik dan waarschijnlijk nog 2 ‘test’-wedstrijden zwemmen en half juli vertrekken we al richting Leeds om daar de laatste voorbereidingen te treffen. Nog 101 dagen te gaan, er is dus geen tijd te verliezen!

De totale OS zwemafvaardiging is te vinden op: http://zwemkroniek.com/nieuws.php?item=7492.

FacebookTwitterShare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>